Художникът Евгени Серафимов показа картините от концептуалния си проект „УГАР“

Снимки: Партньори - Кюстендил

Картините са създадени в последните няколко месеца и представляват абстрактни композиции

Художникът Евгени Серафимов показа картините от концептуалния си проект “УГАР“ пред публиката в Сандански. Кюстендилският художник е подкрепен от Национален фонд „Култура“ програма „Творчески стипендии“, в рамките на която създава поредица от авангардни творби, вдъхновени от земята.

Творбите са изложени в Дом на културата, град Сандански, а изложбата е част от културната програма на „Есенни дни на изкуството – Сандански 2022“. Картините са създадени в последните няколко месеца и представляват абстрактни композиции, носещи асоциации за различни земни структури, докосвани от човека и носещи послание за завръщане към корените, традициите в земеделието и сливане с природата.

Многобройната публика на любители на изкуството и културата на град Сандански и гостите на града имаха възможност да се запознаят с кюстендилския автор и да поговорят за иновативния му подход в живописта и концепцията, вдъхновила творбите.

Традиционно, Евгени Серафимов и неговата школа „Новите майстори“, зарадваха хората на Сандански, създавайки и поредния си артистичен проект на една от стените в централната градска част. Стенописът „Какво искат да ни кажат децата?!“ доразвива концепцията на изложбата, добавяйки към нея един съвременен младежки щрих. Артистичният стенопис е с размери 2,50 – 9.00 метра.

Изложбата „Угар“ ще бъде показана и пред кюстендилска публика през пролетта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//