Художествената гимнастика завоюва позиции и в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Амбициите на треньорките и техните възпитанички съвпадат

Художествената гимнастика присъства в спортния живот на гоцеделчевци отскоро, но вече има горещи почитателки в лицето на много момичета в града. Достатъчно е човек да види щастливите им усмивки, когато отиват на тренировка, за да се убеди в това.

Сформираните досега групи са три – за най-малки (от 3 до 5 годинки), за 6-7-годишни момичета и за тези на възраст до 12 години.

Най-малките вече имат златни медали от Държавно първенство по масов спорт в София, а 4-годишната Вангелия Тупарова получи приз за най-малка участничка. С първо място се поздравиха и момичетата от средната възрастова група. Най-големите в момента се подготвят за състезание, което ще се проведе в началото на декември. Тогава своите възможности отново ще покажат и 6-7-годишните.

„Сами си създаваме съчетанията. Децата дават идеи, заедно ги обсъждаме и преценяваме дали са приемливи. Например най-големите момичета сами избраха музиката за своето съчетание“, казва треньорката Ванеса Сохейли, която играе художествена гимнастика от 6-годишна и е възпитаничка на Варненската школа.

И докато тя подготвя по-големите за наближаващото състезание, помощник – треньорката Вили Халилова учи по-малките на грациозни движения.

Едни от най-възторжените гимнастички са 10-годишните Ади Чолакова и Катерина Занкова от Първо основно училище в града. Това, което научат на тренировките, те продължават да усвояват вкъщи. Ако зависи от тях, дори биха спали в залата, толкова им харесва тук. Отсега се радват, че в началото на август ще отидат на едноседмичен лагер в Кранево. Имат си, разбира се, и любима гимнастичка – Лаура Траатс.

Амбициите на момичетата съвпадат с творческите задачи на треньорките. Синхронът в работата им е налице, а това е най-важното условие за успех.

„Искаме да продължим и да покажем най-доброто от децата“, споделя Ванеса Сохейли.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2