Христо Ганов представя най-новите си книги в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Главният секретар на Съюза на българските писатели Христо Ганов ще пристигне на посещение в Благоевград. Причината за визитата е представянето на най-новите му книги - „Премълчани думи и похвални слова” и „Тъмни искри”.

Лично авторът ще запознае любителите на българската съвременна литература с най-новото си творчество и ще отговори на въпроси от граждани и журналисти. Представянето ще се проведе на 12 юни, от 18:00 часа в Хоровата зала на Народно читалище „Никола Вапцаров - 1866”.

Христо Александров Ганов е роден на 3.01.1938 г. в село Брест, Плевенска област. Завършва Първа мъжка гимназия, а висшето си образование по специалност „Медицина“ получава в град Пловдив. След това работи като журналист, редактор и референт в Съюза на българските писатели, редактор и отговорен секретар в сп. „Пламък”и  административен секретар на СБП.

Автор е на текста на три музикални оратории на композиторите Александър Йосифов, Александър Текелиев и Милко Коларов и на кантата „България и Русия” на композитора Димитър Николов. Сценарист на 10 документални научнопопулярни филми и филмови импресии. Негови поетични творби са преведени на над 10 езика, награждавани са в национални и международни конкурси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//