Григор Димиторв не успя да спечели титлата на тенис турнира в Женева

Снимка: БГНЕС

Във финалната среща българинът отстъпи на чилиеца Николас Джари

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров загуби финала на турнира на клей от сериите АТП 250 в Женева (Швейцария) с награден фонд 563 хиляди евро, съобщи БНТ.

Във финалната среща българинът отстъпи на чилиеца Николас Джари с 6:7(1), 1:6. Срещата продължи 1 час и 36 минути. Така Димитров не успя да завоюва девета титла в кариерата си и първа от повече от пет години насам. За последно Димитров игра финал в Тура на АТП през февруари 2018 година в Ротердам, когато отстъпи на Роджър Федерер.

Поставеният под номер 4 Димитров, който участва с "уайлд кард" в Женева, допусна в третия гейм, който успя да върне в осмия за 4:4. Първият сет бе решен след тайбрек, в който българинът отстъпи с 1:7.

Поражението в тайбрека видимо разколеба Димитров, който отстъпи в първите пет гейма на втория сет. Българинът успя да вземе един гейм и намали на 1:5, но след това Джари затвори мача на собствен сервис.

Въпреки поражението във финала, Димитров си гарантира завръщане в топ 30 на ранглистата на АТП.

Турнирът в Женева бе последна проверка преди започващото в неделя Открито първенство на Франция. Димитров ще играе в първия кръг в Париж срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK