Говори единствената преподавателка в България, наричана "Учителко"

Снимка: Infomreja.bg

На Учителката с любов...

Нейният образ е олицетворение на хиляди бивши, настоящи и бъдещи учители в страната. Такива, които са дали себе си в името на децата – буквално, извън шаблоните и клишетата.

Нейният педагогически стаж е изпълнен с много емоции, донякъде късмет, уважение и любов. Тя взима любовта си до обяд и след това се грее с нея в дома си, защото това е нейния живот.

Катя Тренчева е начална учителка откакто се помни – от дворната ограда, по която писала с тебешир на игра до дървената черна дъска, а след нея и тази с маркера.

Госпожа Тренчева е уникална с названието си. Тя е единственият учител в страната, към която не се обръщат с „госпожо“, а с „учителко“. Сама си го избрала – това е хибридното название между старото „другарко“ и „госпожо“ – госпожа може да всяка, ала учителка – не.

За Кети, както я наричат колегите ѝ, емоцията е водеща в живота, а животът ѝ започва в най-старото училище в Банско. Там тя стъпва веднага след завършването и отваря вратите на школото над 35 години.

Учителката работи с традиции – от робота с гласните, до разходката с теснолинейката, за които всеки един неин клас знае.

Съветът на учителката – търпение! То ще спаси образованието.

На Учителката с любов… вижте коя е Катя Тренчева…

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK