Горски инспектори съставиха 65 акта при 4775 проверки

Снимка: Infomreja.bg

Инспекциите са реализирани от 1 до 4 юли в цялата страна

Горски инспектори съставиха 65 акта след извършени 4775 проверки. Инспекциите са реализирани в периода между 1 и 4 юли на територията на цялата страна.

Служителите в държавните предприятия са провели общо 2275 проверки по Закона за горите. През контрол са преминали 1002 обекта за добив на дървесина, 891 превозни средства, 6 - ловци, 12 риболовци и 364 други физически лица. Съставени са 23 акта и са задържани 2,5 пространствени кубически метра дърва, едно моторно превозно средство и един моторен трион.

В същия период от 107 екипа горски инспектори на Регионалните дирекции по горите са извършени близо 2500 проверки. Инспектирани са 170 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 330 обекта за добив на дървесина, 1040 превозни средства, транспортиращи дървесина, 960 риболовци и физически лица. След дейностите по контрол са съставени общо 19 констативни протокола и 42 акта, като са задържани 15 кубика дърва за огрев, две моторни превозни средства, три каруци и два моторни триона.

Установените нарушения през периода са за добив на дървесина без позволително за сеч и без дърветата да са маркирани в основата си с контролна горска марка, транспортиране и съхранение на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, транспортиране на дървесина с превозни средства, с нефункциониращи и неснабдени с GPS – устройства, неотговарящи на нормативните изисквания системи за постоянно видеонаблюдение на дървопреработвателни обекти, несвоевременно вписване на превозни билети за постъпила дървесина в електронните дневници на обектите, извършващи дървопреработване и търговия с дървесина и други. 

В землището на гр. Сърница от служители на РДГ Пазарджик е установено, че физическо лице извършва незаконен добив на дървесина от горска територия – държавна собственост, стопанисвана от ТП „ДГС Селище“. За установеното нарушение на горското законодателство служителите на РДГ Пазарджик са съставили акт на виновното лице.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK