Глутниците с кучета или глутниците младежи са по-опасни за Благоевград?

Снимка: Infomreja.bg

Глутница кучета нападат пешеходци, младежи стоят безучастно

Кой е по-страшен – животното или човекът?

Дългогодишният проблем с бездомните кучета в Благоевград се задълбочава с всеки изминал ден. Глутници от по 20 животни скитат из града. Любимите им „места за пребиваване“ са при Съдебната палата и площад „Македония“. И на двете локации получават храна от минаващите, и на двете места използват тревните площи за отдих.

Какво се случва на изгрев… 5 ч. Централната улица „Владо Черноземски“. Глутница кучета са се разположили по средата на платното и се спускат в бесен лай след гумите на всяка преминаваща кола. На тротоара от едната страна на улицата са седнали глутница младежи. Не говорят си, пият бира. От другата страна – възрастен мъж с 4 торби багаж чака първия градски автобус по линия Едно. Докато мъжът стои – кучетата се насочват към него. Лаят му, а след това започва леко късане на чантите му – единствен щит за него. Младежите не реагират в нито един момент. Мъжът се принуждава с много бавни стъпки да се отдръпва и тръгва по улицата. Кучетата вървят след него и лаят. Отново младежите не реагират.

Младите хора, посрещащи изгрева, се насочват в посока съседния булевард „Кирил и Методий“. Отново тротоар, а животинската глутница ги преследва за радост на дядото. Преминават трима души – в интервал от 20 мин., бързащи за работа. И тримата за „нападнати“ от лай и опасна близост от кучетата. Младежите не реагират.

Излиза мъж от съседната баничарница – отворила рано врати в подготовка за работния ден. „Вече един час ви гледам! Обадих се на полицията, махайте се от тук! Какво искате – кучетата да разкъсат човек ли?!“. Няма отговор.

Това е кратката история на този дългогодишен животински проблем в Благоевград, за който кметът Илко Стоянов заяви пред медията ни: Ние сме с вързани ръце! Пари за приют не се отпускат. Има хора, които са по-загрижени за правата на животните, отколкото за живота на хората!

Кметът заяви, че на пресконференция ще представи всички факти и обстоятелства – свързани с бездомните кучета, включително и за тяхната популация.

Какво обаче се случва с онзи младеж, която не спира с вандалските проявления в града? Всяка постъпка на Община Благоевград за облагородяване и възстановяване на чешми, градински, фонтани за по-красива среда, е следвана от гаменски акт – изпочупване, обръщане на пейки, надменно поведение.

Контролът липсва – и явно, и най-вече на семейно равнище – първото и основно. Защото родителите би трябвало да знаят, че в 5 сутринта децата им са в домовете си, а не на тротоарите, живеейки заедно с бездомните кучета.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK