Гешев: Не е имало стрелба срещу сирийски мигранти на границата ни

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца

Британската медия Sky News публикува материал, в който България е обвинена, че полицаи на границата ни с Турция са стреляли по бежанец. Сайтът прикачва и видеозапис, от който според медията се вижда стрелбата по млад сириец.

"Стрелба не е имало и това е доказано след проверка на прокуратурата в Бургас. Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца. Дано не се използва ситуативно във вреда на България, защото не го заслужаваме", заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг във вторник.

Относно влизането на България в Шенген обвинител номер 1 подчерта, че страната ни покрива стандартите за прием и е незаслужено да не бъдем допуснати. Гешев увери, че никой не иска да разпитва Марк Рюте за твърденията за престъпността у нас, съобщава Nova телевизия.

По-рано, в речта си на Международната конференция STOP HATE SPEECH, главният прокурор заяви, че че езикът на омразата трябва да спре. "На форума обсъдихме речта на омразата и как да работим заедно, за да я спрем. Като главен прокурор за мен са важни различните аспекти на омразата, на проблемите, за да стигнем до решение. Самите ние се мразим в ежедневието си. Имаме проблем и в нашето общество, а с предубежденията си един към друг, създаваме опасности. Този форум според мен отваря съзможности. Дали ще ги осъществим - за повече добро, по-добър свят, зависи само от нас!", заключи Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK