Германия на първо място по рециклиране на хартия

Снимка: Infomreja.bg

Германия през 2016 г. използва почти 17 милиона тона рециклирана хартия за производството на общо 22,6 милиона тона хартия и картон. Т

ова представлява увеличение с 1,2% сравнено с 2015 г., разкрива вицепрезидента на bvse Вернер Щейнгас на годишната конференция за рециклиране на хартия на организацията. Германия постигна рекордна 74,5% употреба на рециклирана хартия миналата година.

Страната успя да задоволи търсенето на материала чрез внос на 4.4 млн. тона от други страни от ЕС - 7.6% повече от вноса през 2015 г., според Щейнгас.

"Факт е, че в Европа се събира повече отпадъчна хартия, отколкото хартиените фабрики се нуждаят за продукцията си", добави той.

"Докато това е така, износът остава необходимата основа за успеха на индустрията за рециклиране на хартия". Коментирайки бизнес климата в Германия, Щейнгас разясни на делегатите, че "големите играчи непрекъснато стават все по-големи, а средните компании стават все по-малки и по-малки".

Докато рециклиращият сектор може да бъде описан като "стабилен" през миналата година, отбелязано бе, че работната сила за рециклиране на хартия е намаляла до малко над 40 000 души. Също така бе установено, че продажбите на графична хартия са спаднали с 3,6% през миналата година, докато при опаковки и хигиенни книжа се наблюдава съответно увеличение от 1,8% и 3,2%.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK