Герчев назначи още 15 души на работа в община Разлог

снимки: Община Разлог

Още 15 души започнаха работа в община Разлог. 12 от тях са назначени  на длъжност „Организатор, спортни дейности”, 3-ма като „Помощник треньори”. Кметът Красимир Герчев подписа трудовите им договори, след като всички успешно преминаха курс на обучение.

Основната функция на новоназначените е да провеждат и осъществяват общинска спортна политика за повишаване на спортната активност и насърчаване на масовата физическа култура, като компонент на качество на живот в населените места.

Спортните организатори в Разлог са 4-ма, в селата Баня, Горно Драглище, Добърско, Годлево, Бачево и Елешница са назначени по един, в Долно Драглище са двама. 2 помощник-треньори ще работят в Бачево, един в Елешница.

В длъжностната характеристика на организаторите спортни дейности е записано, че популяризирането на спорта сред хората от различни възрастови и социални групи ще се осъществява чрез осъществяване на взаимодействие с институции и организации в областта на спорта, културата, туризма и неправителствения сектор на местно ниво. Ще бъдат организирани посещения и участия в спортни срещи и други прояви на открито на деца и младежи.

Назначени на работа хора са по проект „Нов избор – развитие и реализация” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Работници са наети за срок от 1 година. От началото на 2012  по тази програма инж. Красимир Герчев е назначил 103 души, предстои назначаването на още 96 души.

Наетите лица отговарят на един от следните три критерии  - да са на възраст до 29 години, да са на възраст над 50 години или да са трайно безработни в период на 1 година.  Всикчи лица преминават курс на обучение и придобиване или повишаване на професионалната си квалификация.

Предстои назначаване на обучени помощник треньори и планински спасители. В момента се провеждат обучения за работници – поддръжка на пътища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//