ГЕРБ със сигнали до РИК-Благоевград, срещу БСП и ИТН

Снимка: Infomreja.bg

ГЕРБ-Банско сигнализира РИК, че пълномощници на ИТН са гласували в Добринище в нарушение

ГЕРБ-Банско сигнализира РИК, че пълномощници на ИТН са допуснати да гласуват в СИК 010100014 в гр. Добринище в нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс.

„Росица Любомирова Крайнова и Мария Илиева Стоянова, които се легитимират с пълномощни, като упълномощени представители на ИТН, въпреки че нямат избирателни права в конкретната секция и без да имат качеството на служебно ангажирани с организацията и провеждането на изборите, са настояли да да гласуват и са допуснати да гласуват”, се уточнява в жалбата. 

В сигнала до РИК се посочва още, че двете са попълнили и декларация-приложение от изборните книжа, д което са декларирали, че няма да гласуват и не са гласували на друго място и че имат избирателни права за СИК 010100014. Дописани са под чертата в изборния списък.

От ГЕРБ-Банско настояват да се извърши проверка на какво основание СИК е допуснала двете лица да гласуват, както и да бъде установено адмнистративно нарушение от страна на членовете на СИК, отговорни за извършеното нарушение.

В жалбата се иска още да се сигнализират компетентните органи, за налагане на съответното наказание и на лицата, гласували в нарушение на закона, тъй като тяхното действие, потвърдено с декларации, съставлява нарушение

 

Председателят на СИК от квотата на политическа партия БСП в с. Вълково, община Сандански, не е разрешила на Цветанка Давидкова Димитрова да упражни конституционното си право да гласува. Това се казва в жалба на ГЕРБ-Сандански до РИК-Благоевград. Мотивът да се откаже да упражни правото на глас е, че докуменът за самоличност е леко повреден. 

„Документът за самоличност е валиден и данните на лицето се виждат ясно. Комисията е седем членна и четирима от членовете допускат до гласуване горепосоченото лице. Председателя на комисията не разрешава  и по този начин опорочава изборния процес”, се уточнява в жалбата, като се иска и намеса от страна на РИК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK