Георги Мамалев и Аня Пенчева на благоевградска сцена

Едни от любимите актьори на поколения българи Георги Мамалев и Аня Пенчева гостуват в Благоевград. Те ще излязат на благоевградска сцена на 2 декември, за да представят пиесата „Аз плащам” на френския драматург Ив Жамиак.

Началният час на театралната постановка, която ще се играе в зала „Яворов“, е 19:00. Като допълнение към актьорското съзвездие с играта си ще блеснат Михаил Петров, София Бобчева, Христо Терзиев и Йорданка Кузманова.

Ив Жамиак е драматург и актьор, автор на множество сценарии за телевизията и киното. Французинът се прочува чак след смъртта си през 1987 г. благодарение на пиесата си “Господин Амилкар”. “Аз плащам” също става доста известна и вече 20 години се играе из цяла Европа, както и в Русия, където се радва на шумен успех.

Преплитайки комедия и трагикомедия, самотният г-н Амилкар решава, че ще си купи чувства и семейно щастие. Ето защо той наема професионална актриса, която да му бъде съпруга. Наема компаньонка, която да представи за своя дъщеря, а за приятел приема безпаричен парижки художник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK