Генчовска: Позицията ни за РСМ няма да се промени

Снимка: БГНЕС

„Отношенията между нашите две страни не могат да се свеждат до футболен мач и да говорим в чие поле е топката”, каза още тя

„Българската позиция за започването на преговори на Република Северна Македония с ЕС е ясна и няма как да се промени на предстоящия Съвет по общи въпроси. Отношенията между нашите две страни не могат да се свеждат до футболен мач и да говорим в чие поле е топката”. Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска във връзка с последното изказване на македонския външен министър Буяр Османи, който заяви, че топката е в България и страната ни няма ясна и единна позиция за РСМ.

„Външният министър на РС Македония Буяр Османи много често излиза по медиите и непрекъснато говори. Това не е тенис мач или футболен мач, за да говорим топката в кой отбор е или в кое поле. Нашата позиция е изключително ясна, имаме национален консенсус по темата. Не знам по какъв по-ясен начин да му го обясня на г-н Османи“, заяви министър Генчовска, цитирана от БГНЕС.

На въпрос дали очаква промяна на българската позиция за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония на предстоящия Съвет по общи въпроси, Генчовска каза: „Не. Няма как нашата позиция да бъде променена на Съвет „Общи въпроси”, защото няма и такава тема“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa