"Газпром" увеличи транзита на руски газ през Украйна за Европа

Снимка: Infomreja.bg

Заявлението за доставка на газ през главната входна точка на Сохрановка отново беше отхвърлено от Украйна

Руският енергиен гигант "Газпром" заяви, че продължава да доставя газ за Европа през Украйна през входната точка Суджа, като обемите в сряда са 51,6 милиона кубически метра в сравнение с 49,3 млн. куб. м във вторник, съобщава Ройтерс.

Заявлението за доставка на газ през главната входна точка на Сохрановка отново беше отхвърлено от Украйна, съобщиха от "Газпром".

Ежедневните номинации за доставки на руски газ за Словакия през Украйна нараснаха в сряда, показват данни на словашкия оператор TSO Eustream, цитиран от Ройтерс.

Номинациите през граничния пункт Велке Капушани - важен маршрут за доставки на руски газ за Европа, възлизат в сряда на 876 619 мегаватчаса (MWh) на ден, което представлява сериозно увеличение спрямо 482 076 MWh на ден във вторник, показват данните.

Потоците по газопровода "Ямал - Европа" останаха в реверсивна потока от запада на изток, т.е. от Германия към Полша, като леко се увеличиха, показват данните на оператора Gascade.

Изходните потоци на измервателния пункт Mallnow на германската граница възлизат на 11 587 385 киловатчаса в час (kWh/h), в сравнение с 11 432 596 kWh/h предишния ден, показват данните.

Потоците по газопровода "Северен поток 1" през Балтийско море до Германия възлизат на 70 587 191 kWh/h, което е спад от 73 433 888 kWh/h в полунощ, съобщава Ройтерс.

Въпреки повишените доставки на руски газ от "Газпром", синьото гориво в Европа поскъпва в началото на търговията в сряда с около 3% към 97,00 евро за мегаватчас, отскачайки от вчерашното близо едномесечно дъно около 87,60 евро за MWh.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK