Фирмата по снегопочистване в община Благоевград готова за зимата

снимки: Община Благоевград

По нареждане на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов експертна комисия извърши проверка за готовността за поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа. Председател на комисията с експерти от отдел „Планиране и инвестиционен контрол” бе заместник-кметът инж. Стоян Благоев. Специалистите посетиха базата на фирма „Агромах”, която отговаря за поддържане на пътищата в общината при зимни условия.

Към този момент дружеството е оборудвало цялата специализирана техника, с която разполага и има готовност да обезпечи всички пътища от общинската мрежа при зимни условия. При проверката бе установено още, че са взети необходимите мерки за организация по снегопочистването през зимния сезон 2013- 2014 г., за да не бъдат допуснати задръствания и тежки пътнотранспортни произшествия при влошаване на метеорологичните условия.

Община Благоевград е създала отлична организация по планиране и защита при бедствия и аварии. Всички общински щабове са в готовност за действие при усложнена зимна обстановка. За спокойното и безаварийно преминаване на зимата са подсигурени предварително количества пясък, сол и луга.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//