Филиал на Българския студентски съюз регистрираха в Благоевград

снимки: БСС

Филиал на най-голямата студентска организация в България бе регистриран и в Благоевград. Българският студентски съюз е създаден в края на 90-те години на XXI век и е пълноправен член на Европейския младежки съюз. Негов председател в София е Сергей Модов.

В Благоевградския филиал на съюза председател е Стефан Жеков. Основната цел на организацията е защита на правата на студентите, подобряване на условията на работа, а така също и работа по Европейски проекти и стажантски програми.

Веднага след като получи официална регистрация от 22 юни, председателят на БСС бе поканен да вземе участие в тридневен семинар в Агия Напа, Кипър, в края на този месец, на който ще бъдат обсъждани проблемите на младежката безработица.

Семинарът се осъществява със съдействието на министъра на труда и социалната политика на Кипър. В него ще вземат участие 14 европейски държави, като България е почетен гост, а участието на студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски” е поредното голямо представяне на университета на високо ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Ники14:39 - 12.06.2012
Браво Стефо!!!
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK