Фиданки от ясен красят улица „Цар Симеон“ в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Те са засадени днес в участъка между кръстовището на ул. „България“ и кръстовището с ул. „Баньо Маринов“

Днес на улица „Цар Симеон“ в град Банско, в участъка между кръстовището на ул. „България“ и кръстовището с ул. „Баньо Маринов“, се засадиха нови фиданки на от вида „ясен“, с цел обогатяване на съществуващия ландшафт.

Този зелен акцент не е просто нова зелена повърхност - това е израз на грижа за околната среда и стремеж към по-красив и уютен градски пейзаж, посочват от община Банско.

Общинската администрация на Банско продължава своите усилия за създаване на зелени и приятни обществени пространства.

Красива визия: Зелените зони придават нова визия и естетика на града, правейки го по-привлекателен за жители и посетители.

Подобрено качество на живот: Зелените площи допринасят за повишаване на качеството на въздуха, предоставят приятно място за отдих и подобряват общата обстановка.

Екологично устойчив град: Засаждането на дървета играе ключова роля в борбата срещу изменението на климата и поддържането на екологичната устойчивост на градската среда.

Тази нова зелена алея е пример за ангажимента на общината към по-добро и екологично осъзнато бъдеще. Нека продължаваме да се грижим за нашия град и да го правим все по-красив с всяка зелена стъпка!, призовават още от общинската администрация в курортния град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK