Фестивалът „Тhe Brava Balkan Fest“ се отлага заради КОВИД мерките

Снимка: Infomreja.bg

Това обяви организаторът Росен Георгиев

Официално! Фестивалът „Тhe Brava Balkan Fest“ се отлага.

Това обяви организаторът Росен Георгиев, а причината – КОВИД мерките, които са в сила от днес – 7 септември.

„Фестивалът ще се завърне с двойна сила и с още по-добра програма“, обеща Георгиев.

Фестивалът щеше да се проведе за седми път в село Дъбрава, но точка 6 от новата заповед на министър Стойчо Кацаров, разписваща коронамерките в страната не позволява провеждането на подобен тип събития макар и на открито.

Георгиев обяви, че не би искал фестивалът да се превърне в огнище на зараза. Той сподели, че е получил и критики относно отлагането на събитието, но най-важно е здравето на хората.

„Загрижени сме за здравето на хората и сме на мнение, че обществото трябва да бъде единно, особено тогава, когато се наслаждава на подобни прояви. Това е един от най-добрите фестивали на територията на Благоевград, а ние искаме да запазим духа на обединението и свободата“, заяви Илко Стоянов.

Росен Георгиев поясни, че към момента вече има сключени стратегически партньорства, които ще дадат възможност да се добавят нови, непознати елементи към следващото издание.

Тепърва ще се обсъжда дали фестът може да бъде изместен за нова дата, но той със сигурност е включен в културния календар на Общината за 2022 г.

За отлагането на фестивала бе споменато още на 3 септември, когато стана ясно, че затварят и нощните клубове, а заведенията ще работят при определен капацитет и с ограничено работно време. Тогава на двучасов протест и кратка блокада на Е-79 излязоха ресторантьори и собственици на подобен бизнес от Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//