Феновете на "Пирин Благоевград" са по-силни от политиците ни!

Снимка: ОФК Пирин

Ултрасите показаха категоричната си позиция по темата за РСМ

Днес отборът на „Пирин Благоевград“ трябваше да играе с ФК „Скопие“. Мачът обаче бе отменен. В 14 ч. отново на 25 януари благоевградския тим се среща с „Марек Дупница“.

Как се стигна до промяната?

На 25.01. представителният отбор ще срещне състава на ФК Скопие от република Северна Македония. Контролната среща ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ и е с начален час 13:45., бе обявено от отбора.

Феновете на благоевградския отбор обаче излязоха публично с позиция против провеждането на мача и в защита на всички българи в РСМ и нападнатия Християн Пендиков.

В позицията ултрасите заявиха:

Уважаемо ръководство,

За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават.

Да живее България и само Пирин!

Така още в същия ден бе обявено, че среща на стадиона в Благоевград ще има, но тя ще е с Марек.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK