ЕС свиква всички външни министри в Киев

Снимка: БНР

Това обяви ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел обяви, че всички външни министри на Съюза за първи път ще проведат среща извън неговите граници, в украинската столица Киев.

„Свикваме историческа среща на външните министри на ЕС в Украйна, страна кандидатка и бъдеща членка на ЕС. Ние сме тук, за да изразим нашата солидарност и подкрепа към украинския народ“, каза Борел в изявление в социалните мрежи.

„Мога да ви информирам, че скоро ще проведем среща на външните министри в Киев. Все още няма да назова конкретни дати, но това ще се случи скоро“, добави той.

Срещата е насрочена за октомври, пише италианската медия АНСА. С това посещение европейските служители се стремят да се запознаят на място със ситуацията в Украйна.

Обсъждането на бъдещите задължения за сигурност към Украйна поради войната с Русия е една от ключовите точки на срещата на министрите. „Поставих на масата няколко предложения, които министрите ще продължат да обсъждат, както и подготовката за срещата, която ще се проведе в Киев през следващите седмици“, каза Борел. / bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//