Емблемата на футболен клуб „Пирин“ изгря на централен булевард в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Около декоративните мотиви е засята и тревна смеска

Композиция от орел, футболна топка и годината на основаване на футболен клуб „Пирин“ е оформена на кръстовището при бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Александър Стамболийски“. Фигурата е сътворена от мраморни камъни, а под тях е поставен геотекстил, за да могат те да бъдат предпазени от потъмняване.

Около декоративните мотиви е засята и тревна смеска, чрез която, след като поникне, ще бъде постигнато цветовото съчетание, символизиращо тима – зелено и бяло.

Кръстовището при бул. Димитър Солунски“  и „Ал. Стамболийски“ е поредното място, на което служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград придават атрактивен вид чрез оформяне на фигури, съобщават от Общината.

Наскоро при подплощадното пространство при АУБГ бе създадена пеперуда от живи цветя, а в градската градина оживя цветна фигура под формата на пчела.

В момента служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград работят на различни места в града, като се обхващат алеи, кръгови кръстовища, площадни пространства и др., а целта на кмета Илко Стоянов е Благоевград да се превърне в още по-красиво и приветливо място за жители и гости на града. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK