Двама общински служители в Белица са с положителни проби за COVID-19

Снимка: Община Белица

Сградата на общината е затворена днес и утре за дезинфекция

Двама служители на общинската администрация в Белица са с положителни проби за COVID-19.

Това са новите два случая, които бяха съобщени тази сутрин за област Благоевград на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Коронавирусната инфекция и при двамата е доказана с бързи тестове, а вчера са им взети и PCR проби, резултатите от които се очаква да станат известни до края на деня.

60-годишният мъж и 45-годишната жена са от Белица. Те са служители на отдел "Общинска собственост" и са работели в един кабинет. 

"От две седмици и двамата не са идвали на работа, тъй като са усетили дискомфорт и са си останали вкъщи. Такива бяха и моите разпореждания, за да не се допуска заразяване и на останалите общински служители", коментира за ИНФОМРЕЖА кметът на община Белица, Радослав Ревански.

В момента и двамата са с пневмония и се лекуват в болницата в Разлог.  

Със заповед на градоначалника Радослав Ревански сградата на община Белица е затворена днес и утре за пълна дезинфекция, а служителите са освободени от работа.

След първите установени случаи на коронавирус се очаква всички работещи в администрацията да бъдат изследвани за евентуално наличие на инфекцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK