ДТ „Никола Вапцаров“ представи проекта си „Забелязано в Благоевград“

Снимка: БТА

Предстоят серия от събития на открито, с които благоевградският театър ще закрие творческия си сезон

На специална пресконференция, която се проведе днес в Националния пресклуб на БТА – Благоевград, екипът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, представи „Забелязано в Благоевград“ – серия от събития на открито, с които благоевградският театър ще закрие творческия си сезон.

Акциите ще се проведат в три поредни дни в три различни точки на града, като в театралните миниатюри са включени документирани разкази и интервюта с жителите на Благоевград.

Режисьор на спектакъла е Неда Соколовска, която в началото на репетиционния процес проведе ателие по документален театър с актьорите в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград. В продължение на няколко месеца те се срещаха с благоевградчани и „превеждаха“ на театрален език интервютата и техните разкази.

Трите събития, с които Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, изпраща отминаващия творчески сезон, са:

  • 5 юли (вторник) от 21:00 ч. - "Забелязано в Благоевград" – Фонтани (на фонтаните пред Община Благоевград)
  • 6 юли (сряда) от 10:30 ч. - "Забелязано в Благоевград" – Пазар (на пазара в Благоевград)
  • 7 юли (четвъртък) от 19:30 ч. - "Забелязано в Благоевград" - блок 210 (квартал "Еленово")

Входът и за трите събития е свободен, като акциите ще бъдат част от театралния спектакъл „Забелязано в Благоевград“, чиято официална премиера ще бъде в началото на следващия сезон. Специално за представлението, театърът е подготвил ново сценично пространство, което зрителите ще могат да посетят през месец септември.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, програма „Социално ангажирани изкуства“ и със съдействието на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK