Дрогиран турчин избяга след като предизвика верижно ПТП

Снимка: Infomreja.bg

Водач без книжка и пиян също катастрофира

28-годишен, неправоспособен бил установен да шофира след употреба на алкохол при отработване на пътно-транспортно произшествие. Малко след 20:40 часа снощи е приет сигнал в РУ- Калиново, че в центъра на село Вълнари водач на лек автомобил се блъснал  в електрически стълб. На място е насочен екип на РУ- Каолиново.

Установено било, че зад волана на фолксваген с варненска регистрация бил 28-годишен мъж от село Дойранци.

Не представил свидетелство за управление, след справка станало ясно, че е неправоспособен. Лъхал на алкохол. Тествали го с дрегер. Отчетени са 1,80 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

Малко след 14 часа вчера на пътя межди Нови пазар и село Стоян Михайловски е възникнало друго пътно-транспортно произшествие.

Водач на лек автомобил "Фолксваген Туарег" с немска регистрация предприел изпреварване и предизвикал удар с движещия се насреща товарен автомобил "Рено" с бургаска регистрация, лек автомобил "Сеат" с добричка и микробус "Пежо Партнър" с русенска.

След катастрофата водачът на туарега напуснал произшествието. В шуменската болница е откаран 34-годишният шофьор на тежкотоварния автомобил.

Настанен е за наблюдение в шуменската болница след установено комоцио. За преглед бил откаран и 33-годишен мъж, пътник в сеата. Освободен е след като бил прегледан и не били установени травматични увреждания. Тримата водачи са правоспособни, тестовете им за алкохол и наркотични вещества са отрицателни.

Незабавно са предприети действия за установяване на виновния водач.

На изграден контролно-пропускателен пункт в кв. "Боймир" служители на РУ- Каолиново спрели водача, който бил зад волана туарега. Автомобилът бил управляван от 39-годишен турски гражданин.

Изпробван бил с техническо средство. Дръг чекът отчел положителна на амфетмин проба. Дал е кръвна проба за анализ. Автомобилът бил иззет, а водачът задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//