Драматична загуба за Кубрат Пулев от Дерек Чироса

Снимка: CSXSports

Двубоят в лондонската зала "О2 арена" стартира малко след полунощ

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев загуби драматично по точки от британеца Дерек Чисора в реванша за интернационалната титла на Световната боксова асоциация. Двубоят в лондонската зала "О2 арена" стартира малко след полунощ, предава Gol.bg.

Пулев спечели само в една от съдийските карти - 116:112, 112:116, 114:116. Той бе победил също с разединено съдийско решение Чисора през 2016-а в Хамбург, но сега не успя да подчини британеца на негова територия в лондонската зала "O2 Arena".

Преди мача Кобрата заяви, че ще се опита да атакува за трети път световната титла и поради тази причина прие с кратко предизвестие сблъсъка с един от най-популярните британски бойци в кралската дивизия. Той се появи на ринга само два месеца след последната си битка, но не успя да изпълни мисията си.

Боят започна с клинчове и удари в тила и в тялото, а като че ли в началото българинът имаше превес. Във втория рунд левият прав на Кобрата започна да създава проблеми на съперника и да го държи на дистанция, което беше оптималната стратегия. Чисора обаче постепенно изравни боя, като обработваше тялото на Кобрата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK