Домакинства в село Покровник нямат вода от 9 месеца

Снимка: Infomreja.bg

Томов се срещна днес с кметовете и кметски наместници на населени места

Кметът инж. Румен Томов се срещна днес с кметовете и кметски наместници на населени места на територията на община Благоевград. На срещата присъстваха 20 кметове и кметски наместници. Първата обсъдена тема бе превенция и реакция при евентуална зараза с коронавирус.

Община Благоевград има издадена заповед за превенция и реакция при евентуална зараза с коронавирус.

На присъстващите кметове и кметски наместници бяха подготвени и раздадени писма с медицинска информация за новия коронавирус. 

На територията на община Благоевград се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число кина и представление на гостуващия цирк. Прекратени са посещенията и свижданията във всички социални заведения. Всички обществени сгради, в това число търговски обекти, трябва да предприемат мерки за почистване с дезинфектанти минимум по 2 пъти на ден.

Кметовете и кметски наместници получиха указания да наблюдават жителите на населените места и при съмнения за някакви симптоми да се свържат с личния лекар на лицето. Пристигащите хора от Италия, Китай и други страни да се наблюдават с повишена активност, за да се предотврати разпространението на Коронавирус.

По време на срещата се дискутираха и други неотложни теми. Кметът на село Покровник Недко Ангелов съобщи, че има проблем от 9 месеца с водопровода в махала „Геринци“. Той поясни, че 5 къщи ползват питейна вода от водопровод, който няма достатъчно дебит.

Една къща с две домакинства няма питейна вода повече от половин година, хората настояват за спешни мерки по проблема, необходимо е подмяна на 200 метра от водопроводните тръби с нови, заяви кметът Ангелов. Той допълни, че за проблема с водопровода е подаден сигнал във „ВиК“-Благоевград.

Кметът на село Зелен дол Александър Мановски, поясни, че на кръговото кръстовище на АМ „Струма“ от 6 февруари има проблем с осветлението, лампите в този участък не работят. След подадени многократни сигнала в АПИ, осветлението е ремонтирано на 5 март 2020 г. След проливния дъжд от тази седмица, лампите отново не светят.

На срещата бяха обсъдени с кмета инж. Румен Томов и други теми, касаещи жителите на населените места, предприети са действия по компетентност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK