Доброволци чистят аквапарка в Благоевград, кметът им помага

Снимка: facebook.com/groups

Събота - среща в парка, призова кметът

Доброволци търсят помощ в почистването на бившия аквапарк в Благоевград.

Бивш – защото някогашният терен с басейни и водни забавления, сега се руши, а целият инвентар, изоставен в парка, е напълно неизползваем.

Повече от месец доброволци са се заели с почистването на парка. Осезаема е работата им, тъй като всеки преминал по алея „Бачиново“ забелязва липсващите храсти, които бяха превзели оградата… и не само.

Кметът на Благоевград – Методи Байкушев, призова всеки, който има време и енергия, да се включи с доброволен труд. Самият той ще почиства в събота между 13 и 16 ч.

Припомняме, че българо-американско семейство се зае да чисти доброволно рушащия се аквапарк.

Джими и Евдокия Хорн са жители на село Лешко. Заселили са се преди време в общината без да имат връзка с региона.

Те са провели среща в кмета Методи Байкушев и са предложили да почистят с помощта на Общинското предприятие „Чистота“ и доброволци терена на аквапарка.

Бъдещето на парка обаче остава неясно. Кметът иска на обществено обсъждане да бъде бъдат разгледани всички възможни начини за възстановяване на парка или преобразуването му.

През декември той заяви, че е възложил пълен одит на наличния инвентар в парка, както и да бъде ограден с обезопасителни съоръжения.

Има създадена фейбук група, озаглавена Почистване на Плажа в Благоевград, в която се предоставя актуална информация за графика за почистване, в които всеки може да се включи, и за свършената работа.

Целта на тази група е да съживим с минимални средства съществуващия плажен комплекс, като бихме поканили гражданите, които желаят да подкрепят започната инициатива по почистването му, да участват активно.

В тази група ще се пускат събития или постове, обявяващи определени дни и съответно часове, в които определен брой доброволци могат да се запишат. Ще се постараем да бъде създадена възможно най-добра организация, за да може Плажът отново да има добър и безопасен вид!

Отговорник за доброволците ще обявява дните, часовете и необходимия брой хора. Той ще информира поддържащия групата и постовете ще бъдат публикувани всяка седмица.

Доброволци ще бъдат допускани само с предварително записване. Броят им ще бъде ограничен с цел ефикасна организация, съобщи администраторът на групата Margarita Angelova.

А кметът на Благоевград покани съгражданите си на терен:

Скъпи съграждани,

Каня Ви да се обединим в почистването и запазването на плажа.

Присъединете се към доброволците, които всяка събота продължават да почистват Аквапарка!

Аз и екипът ми ще бъдем там тази събота - 10 февруари и ще помагаме.

Започваме в 13:00 ч. и ще продължим до 16 часа.

Ще се радвам да се видим там утре! Носете си ръкавици!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK