До 6 години затвор за полицая, спипан с дрога в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

В момента той е под парична гаранция в размер на 5 хил. лв.

32-годишният полицейски служител, който беше задържан с дрога в Кюстендилско, е управлявал лек автомобил „БМВ“. Той е спрян за проверка на територията на областта, като е отказал да му бъде направен тест за наркотични вещества и алкохол.

По време на проверката е установен, че е служител на МВР в столична структура. Това обяви на брифинг директорът на ОДМВР – Кюстендил,  старши комисар Тодор Петров.  

Той уточни, че, след като е извикан следовател е извършено изземване от лекия автомобил. Намерени са марихуана и метаамфетамини. Предприети са действия по претърсване на жилището, обитавано от мъжа. В него са открити още количества с марихуана. Имало е още електронна везна и мелница – тип гриндер. Това информира говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил, Галина Димитрова.

По случая е започнато досъдебно производство. Лицето е задържано за 24 часа. "В ранната утрин протоколите са изпратени в РП - Кюстендил, и са внесени в съда. Известно е, че служителят не е осъждан. Той е отказал да даде проба за алкохол и наркотици. Поради тази причина към него не може да бъде предявено обвинение за управление на МПС под влиянието на наркотици и алкохол, а само за притежание на наркотични вещества, съобщават от прокуратурата.

От там уточняват, че според НК той може да получи глоба от 2 до 10 хил. лв. и затвор от 1 до 6 г.  Разпитан е пред адвоката си, дал е обяснения. Иззетите наркотици са били пакетирани, засега не са ясни точните количества, казаха още от държавното обвинение.

В момента на лицето е определена парична гаранция от 5 хил. лв., която трябва да бъде внесена в едноседмичен срок. В противен случай задържаният служител на МВР се връща зад решетките.

"МВР остава безкомпромисно към всяко едно лице, извършило престъпление, без значение дали е служител на МВР или не. Той е в системата на МВР от 2013, но не е работил в Кюстендил, уточни директорът на ОДМВР – Кюстендил, в отговор на въпрос на ИНФОМРЕЖА.

"При проверката не е споделил, че е служител на МВР, а по-късно е заявил, че е такъв. В момента на проверка не е бил на работа.

Тепърва ще се установява дали е държал наркотика с цел разпространение", стана ясно от брифинга на разследващите.

 

Снимка: МВР
Снимка: МВР

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK