Днес времето ще е облачно и дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

Нахлува студен въздух

Днес облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд ще започнат валежи от дъжд. До вечерта ще обхванат цялата страна, а на места в Западна България и планинските райони количествата ще са значителни. Преди обяд в източната половина ще духа до умерен южен вятър и там температурите ще са по-високи. На запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу събота в планинските райони от Западна България дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са от 10°-13° в Северозападна България до 17°-19° на изток, в София - около 13°.

Над планините облачността ще се увеличава и след обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд, над около 2000 метра - сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°, но привечер бързо ще се понижат и през нощта срещу събота в планините от западната половина на страната дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен южен вятър, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ на много места ще превали дъжд. Максимални температури: 14°-16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Атмосферното налягане значително ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 21 мин. и залязва в 17 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 40 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 47 мин. и залязва в 20 ч. и 17 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK