Днес времето ще бъде облачно и сравнително хладно

Снимка: Infomreja.bg

На много места ще има краткотрайни валежи

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на места - интензивни и значителни по количества. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд по северното, а след обяд на места и по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са 22°-23°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 0 ч. и 22 мин. и залязва в 10 ч. и 1 мин. Фаза на луната: четири дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK