Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

В Югозападна България се очакват значителни валежи

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. По-голяма вероятност за значителни валежи и градушки има през следобедните часове в Югозападна България. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по Черноморието между 17° и 21°, в София - около 27°.

Над планините облачността ще е променлива и на много места, главно в следобедните часове, ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен западен, по най-високите части - силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за май.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 20 ч. и 49 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 52 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 19 мин. и залязва 14 ч. и 41 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK