Днес ще бъде облачно, ще има краткотрайни валежи

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 28 и 33 градуса

Днес под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт въздушната маса ще е силно неустойчива. Още сутринта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в София около 27°. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. През деня на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 13°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за май.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 45 мин. и залязва 19 ч. и 04 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK