Директорът на СУИЧЕ-Благоевград, Светлин Абаджиев: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

Нашето училище с гордост носи името на свети Климент Охридски и го прославя в цял свят

Уважаеми българи, скъпи съграждани, колеги и ученици,

Честит патронен празник на нашето училище СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“!

Ние с голяма гордост носим това име и го прославяме не само в България, но и по света. Този български светец - просветител и проповедник, който се смята за пръв пробил по пътя на просвещението в онова време, когато Родината ни е била застрашена от асимилиране.

Свети Климент Охридски е първият учител, запазил българската култура и език през Средновековието. Неговото книжовно наследство на старобългарски език поставя основите на нашето просвещение и на нашите културни ценности през т. нар. Златен век, когато християнството е било официално в нашата държава. Той зася семената на родолюбието чрез Охридската и Преславската школи, които той създаде.

И днес ние като негови последователи създаваме вдъхновени личности, отговорни и способни да се реализират както в България, така и по света - във високотехнологичния и мултикултурен свят.

Затова ние с голяма радост и нови постигнати успехи на нашите преподаватели и ученици ще отпразнуваме с песни и танци нашия патронен празник, защото нашият български будител - свети Климент Охридски, ни е посочил през бурите брод, за да вървим наред. 

Затова ние като негови последователи ще бъдем и пребъдем с познанията си!

Честит патронен празник!

 

Светлин Абаджиев

Директор на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ - гр. Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK