Директорът на СУ-Места, Елена Боденова: Честит 24 май!

Снимка: Infomreja.bg

Бъдете ученолюбиви и любознателни! Бъдете родолюбиви!

Уважаеми просветни и културни дейци, скъпи учители и ученици,

Честит 24 май - празник на духовността, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Този е денят, в който всички ние, усмихнати и лъчезарни, с букети цветя, ще се отправим към нашето училище, което носи името на двамата солунски братя - Кирил и Методий. Те прекрачиха тъмата и всички бариери на времето и сътвориха нашата великолепна азбука, на която четем и пишем не само ние, но и вси славянски народи.

Това е един уникален повод, когато се прекланяме всяка година пред славата на българското слово и отдаваме почит и уважение както пред нашите  първоучители, така и пред съвременните учители и будители в цяла България, съответно и в нашето училище.

Всеки човек на този свят помни с любов своя първи учител, който търпеливо му е държал ръката и му е отворил очите за света, научил го е на красота, на морал и на любознателност чрез първото А, Б...

Затова днес вие, скъпи учители и ученици, от които зависи бъдещето на Родината ни, бъдете търпеливи, бъдете последователни, бъдете мъдри в действията си!

Бъдете ученолюбиви и любознателни! Бъдете родолюбиви! И нека никога не угасва във вас искрата на просвещението!

Честит празник!

 

Елена Боденова

Директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Места

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK