Директорът на ПМГ-Благоевград, Николай Каращранов: Честит 24 май!

Да бъде свято името на светите братя Кирил и Методий да пребъде делото им во век и веков!

Уважаеми съграждани, скъпи колеги, ученици и родители,

Отново е 24 май – ден, който не е поредният официален празник в календара. Това е денят, в който се обединяваме около езика и писмеността си и гордо заявяваме, че сме потомци на народ, дал своя принос в развитието на европейската цивилизация, защото българската писменост е нашият исторически белег.

Днес се прекланяме пред делото на светите братя равноапостоли Кирил и Методий и почитаме празника на българската азбука, просвета и култура и славянска книжовност. Химнът на светите братя отново звучи, за да се превърне в символ на нашата почит пред безсмъртното дело на славянските учители!

На този ден взорът е обърнат и към българския учител. Изказвам благодарности на своите колеги, които всеки ден разпалват искрата на знанието и поддържат жив огъня на духовността у своите възпитаници.

Скъпи колеги, всеки ден вие се стремите да вдъхновявате учениците си и да оставите ярка следа, като възпитавате у тях достойнство, традиции и духовност и разпалвате жаждата им за знания.

Благодарение на вашия професионализъм в училище се раждат целеустремени личности, които се реализират в различни сфери по цял свят. На вас, колеги, пожелавам здраве, сили и вдъхновение, за да продължавате със същите отдаденост и дръзновение да изпълнявате своята мисия!

Скъпи зрелостници, за вас удари последният училищен звънец и вие поемате по необятния път на живота. Пожелавам ви на добър час! Преследвайте и постигайте мечтите си! Всяка трудност посрещайте смело, а успехите – с идеята, че можете повече!

На всички пожелавам много здраве, щастие и успехи в съхраняването на българския национален дух, просвета и култура! Да бъде свято името на светите братя Кирил и Методий да пребъде делото им во век и веков!

 

Николай Каращранов

Директор на ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ - гр. Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK