Директорът на НУ-Вършец, Светла Вангелова: Поклон пред Левски!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 години от гибелта на Левски

Уважаеми сънародници, скъпи съграждани, колеги и ученици,

Днес се навършва повече от век и половина от трагичната гибел на Апостола на свободата. Вече 151 години ние го носим дълбоко в сърцата си и цяла България се прекланя пред неговото героично дело и саможертва в името на „Чиста и свята Република“.

Вдъхновяващата му дейност, която ни научи как се обича Родина, ние я предаваме от поколение на поколение.

България загуби най-достойния си син, но неговият урок по родолюбие остана в нашата история като най-величав, в който той превъзмогна себе си и ни показа кои са ценностите в живота.

Той се отдаде на каузата за Освобождението на България, поел смело по предначертания път на трагичната си съдба с ясното съзнание, че се обрича на гибел и вечност.

Левски ни остави поуки за цял живот. „Всичко се състои според нас в нашите задружни сили. Против тях не може противостоя и най-силната стихия“.

Неговото послание е да бъдем единни и задружни, да не се делим и да работим по апостоловски за развитието на нашите ученици и за моралния авторитет на екипа ни.

Ние сме конкурентноспособно училище, с богата материална база, висококвалифицирани педагози, признато за най-добър социален партньор с ромски деца, на които палим искрицата и се стараем да подражаваме на нашия патрон и пътеводител, като им предадем неговата честност, смелост и достойнство. И те печелят Международна олимпиада КИНГС в есен 2023 г., конкурси, фестивали и състезания.

Спи спокойно, Дяконе! Ние бунтовни песни ти пеем и венци ти вием!

Поклон!

 

Светла Вангелова

Директор на НУ „Васил Левски” – гр. Вършец

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK