Директорът на НПГ-Гоце Делчев, Мария Георгиева: Честит 24 май!

„24 май ни носи много възхита, признателност и любов към радетелите за образование, култура и наука“

Уважаеми българи,

Скъпи родители, ученици и жители на нашия град,

Честит празник – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Нека уважаваме този уникален български празник, който ни изведе от неграмотността и ни прослави по света като един талантлив, мъдър  и духовен народ, който носи свята мисия, и да изразяваме почитта си към нашите първоучители и възрожденци!

Той ни носи много възхита, признателност и любов към радетелите за образование, култура и наука. Защото именно жаждата за наука и стремежът за просперитет и духовност, ни развиха и  ни направиха личен народ, разпознаваем по света.

Уважаеми учители, културни и читалищни дейци, уважаеми журналисти, учени и всички вие, които издигнахте нашето просвещение, бъдете здрави и богати духом, бъдете новатори като светите братя Кирил и Методий, като Паисий, като Бетър Берон, Димитър Талев и като хилядите други просветители, бъдете с висок интелектуален потенциал и засявайте все така успешно, както и досега, семената на знанието в нашето бъдещо поколение!

На този уникален, най-светъл и най-български празник да се преклоним пред всички учители и културни дейци, градили векове наред духовната крепост на знанието, събрала нашата българска идентичност!

 

Мария Георгиева

Директор на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK