Десетки отсечени дървета в местността "Голак" край Разлог

снимки: Община Разлог

Нови посегателства в горските територии в местността „Голак” регистрираха служители от Общинска администрация - Разлог и от ТП „ДГС Разлог“.

Десетки са отсечените дървета, за чието съществуване свидетелстват само пъновете на земята. Десетки са и издяланите и силно наранени борове, за да бъде добита борина от тях.

Въпреки постоянно извършваните проверки от служители на ТП „ДГС Разлог“ и Община Разлог, и многото съставени Актове за уставените нарушения, посегателствата продължават.

Община Разлог изгражда туристически атракции в местността „Голак”, което е място за отдих и почивка за туристи и жители на Общината. Усилията на Общината да развие туризма на своята територия, несъмнено трябва да бъдат подкрепени от хората, за да бъде постигнат успех.

Община Разлог и Териториално поделение "Държавно горско стопанство" в Разлог обръщат внимание, че изсичането на дърветата може да доведе до свлачищен ефект при обилни дъждове. Изсичането на дърветата може да коства човешки животи.

Инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог, и инж. Йордан Бангеев - директор на Териториално поделение "Държавно горско стопанство" в Разлог, остро осъждат извършените посегателства в горските територии и приканват всички граждани да не бъдат толерантни към подобни действия.

При всяко констатирано нарушение незабавно да уведомяват на телефон 0747 80160 на ТП „ДГС Разлог“ и телефон  0747  80 066 на Община Разлог, за да бъдат извършени незабавно действия по предотвратяване на нарушението и установяване на нарушителите.

Местността „Голак” е изкуствено залесена с доброволния труд на стотици граждани, труд, който днес се обезличава.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

00718:28 - 17.10.2014
Ха ха! Михайлов, защо държиш пияницата бракониер Бангеев още като директор? От кога на директорите на горските се площа държавна заплата да декларират? Или заедно оглавявате процеса по незаконната сеч?
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK