Депутатите избраха Атанасова и Белазелков за конституционни съдии

Снимка: Infomreja.bg

Отхвърлиха кандидатурата на "Възраждане"

Депутатите одобриха кандидатурите на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за Конституционния съд от квотата на парламента. Борислав Белазелков беше избран със 154 гласа, а Атанасова – със 159. Кандидатът на „Възраждане” Цвета Рангелова не спечели достатъчно гласове, пише Нова тв.

Номинациите от парламентарни групи бяха: на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, на "Продължаваме промяната - Демократична България" - Борислав Белазелков, и на "Възраждане" - Цвета Рангелова, която не събра достатъчно подкрепа.

След като станаха ясни резултатите Атанасова благодари за високата отговорност. "За мен се каза доста през последните дни и днес в пленарна зала. Всички вие знаете, че съм градила името си на почтен и честен човек, на независим и некорумпиран политик. Надявам се, сте убедени в това. Никога не съм разчитала на потекло, протекции, случайности, а съм работила открито, всеотдайно и принципно. В дебата се ражда истината. Благодаря, че съм имала възможността да отстоявам истината и да получавам уроците от пленарната зала на Народното събрание. За мен беше чест“, каза Атанасова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK