Денят ще бъде топъл, но ветровит

Снимка: iStock

В по-голямата част от страната е обявен жълт код за силен вятър

Днес облачността ще е променлива, преди обяд над Западна България по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен и силен. Жълт код за силен вятър е обявен за областите - Видин, Монтана, Враца, София Област, София, Перник, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Силистра, Габрово, Сливен, Разград, Търговище.

Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°.

В планините облачността ще е променлива, по най-високите върхове - по-често значителна. На места ще има слаби превалявания от сняг, преди обяд в масивите от Източна България - от дъжд. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 3°, на 2000 m - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е променлива и на изолирани места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане още ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 17 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 41 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 2 мин. и изгравя в 17 ч. и 1 мин. Фаза на луната: пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK