Денят ще бъде слънчев, но ветровит

Снимка: iStock

Жълт код за силен вятър в Северна България и Тракийската низина!

Днес ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен, на места и временно бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София 15°-16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане малко ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 17 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 7 мин. Луната в София изгрява в 3 ч и 49 мин. и залязва в 12 ч. и 28 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK