Денят ще бъде слънчев

Снимка: Infomreja.bg

Повишение на дневните температури

Днес преди обяд ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове облачността от запад временно ще се увеличи и вечерта на места в Северна България ще превали дъжд. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан - временно силен югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще има разкъсана висока облачност, която вечерта ще се увеличи и снижи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°, на север от нос Калиакра: 14°-15°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 50 мин. и залязва в 18 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 33 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 48 мин. и изгрява в 20 ч. и 29 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK