Денков за ротацията: Документите са на масата, трябва да се влезе в преговори

Снимка: Infomreja.bg

Зад Червения пират може да се крие нещо повече, коментира още той

Двете страни са поставили на масата документи, които могат да послужат при преговорите, но трябва да се влезе в процес на преговори. Това каза премиерът акад. Николай Денков в Народното събрание, пише btv.

„Нямам съмнение, че това ще отнеме повече от два дни и се надявам този период да бъде осигурен, за да могат преговарящите да огледат двата документа, да прецизират текстовете, да видят къде има съгласие и къде разминаване“, поясни той.

Денков коментира и оценката на министрите. „Още преди месец дадох на Мария Габриел информация какво е изпълнено във всяко едно министерство и от всеки един министър. Обменихме няколко бързи думи как изглежда картината. Това, което остана, е да обсъдим един по един министрите“, каза още той.

Премиерът отказа да посочи колко министри ще бъдат сменени, докато не разговаря с Мария Габриел. Очакванията му са този разговор да се проведе в рамките на следващите дни.

На въпрос проблем ли е според него, че от няколко дни една от партиите в парламента се ръководи от човек, санкциониран по глобалния закон "Магнитски" за корупция, премиерът отговори.

„За мен истинският проблем е, че нашата правосъдна система не работи както трябва. Полагаме огромни усилия, за да може тя да се изчисти и да бъде рестартирана. Този, който е корумпиран, трябва да получи възмездие и да бъде наказан от съответните институции“, коментира още Денков.

Според него лепенето на етикети – „този е такъв“ и „онзи е онакъв“, помага само в политическите спорове, но не води до устойчиви резултати.

Николай Денков посочи, че няма информация за Червения пират. „Това, което видях по медиите, е интересно, но е важно да се уверим, че зад него няма нещо повече“, категоричен е той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK