Демонстрации в Гърция заради конфликта в Близкия изток

Снимка: ЕПА

Скандират срещу войната и жертвите на цивилни хора

В гръцката столица Атина се провеждат две демонстрации - едната в подкрепа на Израел, а другата - в подкрепа на палестинците.

Пред посолството на Израел в Атина се провежда демонстрация,организирана от земляческата организация на израелците в Гърция. В шествието участват и египетски граждани, както и гърци. Носят плакати със снимки на техни роднини, изчезнали след нападението на "Хамас". Скандират срещу войната и жертвите на цивилни хора, пише БНР.

В същото време пред парламента започна демонстрация в подкрепа на палестинците. Организатори са гръцките синдикати, студентски организации и активисти на комунистическата партия. Участниците в шествието скандират "Свобода за Палестина". Бомбандирането на болницата в Газа е военно жестоко престъпление, казаха демонстрантите.

Вчера в бежанския лагер на остров Самос 700 мигранти замеряха с камъни полицейската охрана и протестираха в памет на жертвите от бомбардираната болница в Газа.

В Гърция по официални данни на министреството по миграцията живеят 3 хиляди палестинци, които очакват бежански статут. Службите за сигурност следят действията им. Засилени са мерките за сигурност към сгради и фирми от израелски интерес. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK