Децата в Благоевград тръгват по пътя за героите, опознават паметниците

Снимка: Община Благоевград

Инициативата е част от богатата програма по повод деня на детето

Деца от различни възрасти се впускат във вълнуващо приключение „По пътя на героите“ на 1 юни.

Програмата предвижда за най-любознателните на пл. „Васил Левски“ от 10.00 часа в събота, където на всички желаещи да се включат в забавната игра ще бъдат предоставени карти с предварително очертан маршрут, включващ 18 исторически паметници на български революционери и загинали за свободата на Родината.

Целта на инициативата, организирана от Община Благоевград в партньорство с Регионален исторически музей и РК „Традиция“, е малките откриватели да научат повече за героизма на българските революционери, дали живота си за свободата на своето Отечество.

За да е още по-забавно на гърба на всяка карта ще има поле за кодова дума, която участниците ще получават при всеки посетен паметник, включен в маршрута.

По пътя на героите участниците ще бъдат съпровождани от четници, които ще разказват за славното дело на Васил Левски, Христо Ботев, Гоце Делчев, Ильо Войвода и загинали герои.

На финала децата, преминали успешно по „Пътя на героите“, ще участват в томбола за голямата награда – екскурзия до Батак, Пловдив, Асеновград и Бачковски манастир. Печелившият ще бъде изтеглен с жребии на площад „Георги Измирлиев“ в 12.00 часа.

Организаторите са предвидили и поощрителни награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//