Децата на Струмяни обиколиха с велосипеди четири села на 1 юни

снимки: Община Струмяни

Вторият велопоход „ Аз обичам Струмяни” се проведе под патронажа на кмета на общината Емил Илиев и тръгна на първи юни в 9.00 часа от атрактивното село Илинденци.

Най-малкият от групата от Илинденци - третокласникът Васил Иванов, пръв пресече трикольорната лента и даде старт на красивото шествие. Към групата от Илинденци се присъединиха и комендантите на велопохода – зам.-кметът Петя Тасева, учителката Юлия Янева и възпитателят Йордан Тушев.

В Струмяни групичката от велосипедисти беше по-голяма и нетърпеливите деца се присъединиха към велопохода, а с децата от Микрево велосипедистите станаха над 60.

В Микрево, точно в 10 часа, децата на община Струмяни рецитираха групово „ Аз съм българче” и потеглиха към Драката.

Четири села обиколиха децата в атрактивния и красив велопоход, който се превръща в традиция, а връщайки се на площада на Микрево, треньорът Христо Бойчев организира състезание по майсторско колоездене, в което участваха 26 състезатели.

Първо място за  майсторско управление спечели Крум Стоилков, второ - Александър Сливков, Юлиян Тасев спечели трета награда, специална награда имаше и за най-малкия участник във велопохода - Василис Узунов, на 3 години от Микрево .

Всички деца получиха фланелки с надписи „Аз обичам община Струмяни”, леки закуски, вода и специални шишета за спорт.

Вторият велопоход на община Струмяни се превърна в невероятен празник на децата, а площадът на Микрево със своята веселост привлече и най-малките, придружени от своите родители, които също се построиха на стартовата линия за майсторско управление.

„Ефектът на велопохода  върху децата е огромен", сподели кметът на общината Емил Илиев, който поради неотложни срещи не можа да се качи на колело, но беше сред децата за малко, за да усети атмосферата. "От една страна спортуват заедно, от друга - спазват правилата, от трета - опознават родния край, неговата красота, зеленина и пътища", заяви още кметът Илиев.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//