Децата на Банско получиха награди за таланта си

Снимка: Община Банско

На последната сесия на ОбС бяха наградени ученици

По предложение на училищните ръководства, на последната си за 2022 г. сесия, общинските съветници утвърдиха списък на ученици от Банско, изявени в областта на науката, изкуството и спорта, съгласно общинската програма „Децата на Банско“.

Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ номинира Никола Герин, Ивайла Хаджирускова, Дара Даракчиева и Диана Барякова. И четирите деца имат постижения в областта на математиката и са участвали във финалния кръг на Международното състезание „Математика без граници“.

От Средно училище „Неофит Рилски“ наградените са Александра Полежанова за златни медали в международни и национални вокални конкурси; Михаела Бояджийска за медали, грамоти и специална награда за фолклорно пеене в национални и международни фестивали; Катерина Юнчова за призови места и изяви във национални и международни фолклорни фестивали; Росалинда Петрова за участие във фолклорни фестивали и спортистът Иван Котирков за класиране в Лятното държавно първенство по биатлон.

Изявените деца от ОУ“Св. Климент Охридски“ гр.Добринище са Мая Хаджиева, Невена Галчева и Марина Доневичина, които са участвали и са се представили отлично в олимпиади и национални състезания по български език и литература и английски език.

Професионалната гимназия по електроника и електротехника гр.Банско определя като най-заслужили учениците Александър Кулин, Иван Рашков, Иван Кюлев и Васи Джолева за отлични резултати в обучението и активно участие в извънкласните дейности.

Катерина Чолева е номинацията на ПЛТГ “Никола Вапцаров“ - Банско, за спечелени награди в национални конкурси.

Отличените ученици получават грамоти и ваучери за книжарница, съобщават от Общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK