Деца показаха знания за Европа в третото издание на „Европейски пикник”

снимки: Община Благоевград

Деца от Второ основно училище, Обединен детски комплекс, Център по изкуствата и Младежки дом в Благоевград показаха знания, свързани с историята и културата на страните-членки на Европейския съюз. Учениците рисуваха, пяха, танцуваха и се веселиха в Деня на Европа - 9 май, на специално подготвения от Община Благоевград „Европейски пикник“.

Събитието се организира за трета поредна година и цели да приобщи децата и младежите на Благоевград към общоевропейските ценности, да ги запознае със страните – членки на голямото европейско семейство, както и да им предостави възможност да прекарат в забавления, състезания и образователни игри един вълнуващ ден сред природата.

Децата получиха много информация и материали на щанда на Областен информационен център – Благоевград за Европейския съюз, за Кохезионната политика на ЕС, за оперативните програми в България, както и много примери за добри практики от успешно изпълнени проекти в областта през периода 2007-2013г. Експертите на центъра отговаряха  на многобройните въпроси на младите хора за всичко, което ги интересува.

В музикално-танцовата програма се включиха 38 възпитаници на Младежки дом, “Орфеева лира“, балет „Дъга“ и балетна формация „Орхидеи на мира“ от Център по изкуствата. На подиума се качи и изгряващата звезда на българската поп музика Ева. Любимката на децата изпя новата си песен „Къде си“, чиято официална премиера предстои през идващия понеделник . За всички участници организаторите бяха осигурили многобройни награди.

Дания, Белгия, Швеция и Полша се включиха в инициативата със собствени щандове.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//