Дават на прокурор мъж от Мусомища, участник в протестите срещу кабинета

Иван Керезиев в офиса на ГЕРБ в Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg

Столичната дирекция на вътрешните работи дава на прокурор 53-годишния Иван Костадинов Керезиев от гоцеделчевското село Мусомища за нарушаване на обществения ред по време на майските протести срещу кабинета.

Керезиев вече е получил призовка да се яви в СДВР за привличането му като обвиняем по чл. 325 от Наказателния кодекс за непристойни действия и съпротива срещу орган на власта, който предвижда до 5 години лишаване от свобода.

„Не мога да разбера каква е вината ми, че съм отишъл да протестирам и да изразя недоволството си срещу хората, които не искам да ме управляват. От 25 години работя в Гърция и съм наблюдавал десетки протести, при които се чупят витрини и се палят магазини, но подобни заплахи за затвор не видях. Гърция е демократична държава като България, но законите там са различни“, заяви Керезиев.

Днес той представи призовката си в офиса на ГЕРБ в Гоце Делчев и потърси съдействие от депутата Георги Андонов и адвокат Костадинка Богданова - общински съветник в неврокопския парламент.

Керезиев заяви, че не знае за какво е обвинен. По думите му досега е викан на разпит само веднъж в качеството му на свидетел и преди дни новината, че срещу него ще бъде повдигнато обвинение, му дошла като гръм от ясно небе.

53-годишният мъж трябвало да се яви в СДВР днес, но помолил разследващия полицай за отсрочка от няколко дни, за да се консултира с адвокат и да потърси защита и свидетели.

„Това може да се случи само в нашата държава. Ще ме осъдят да лежа в затвора от 2 до 5 години само защото съм дръзнал да протестирам. Аз съм българин и съм изразил негативната си позиция срещу правителството на Пламен Орешарски. Пред парламента протестирах среку железните ограждения и когато полицията ги махна, вече не сме имали проблеми с униформените“, разказа Керезиев пред народния представител от ГЕРБ.

Той допълни, че на разпита в СДВР ще се яви освен с адвокат и с журналисти.

След майския бунт срещу управляващите бяха задържани четирима мъже от Мусомища, като единствено на Керезиев ще бъде повдигнато обвинение.

Депутатът Андонов подчерта, че ще няма да допусне такова наказание за гражданин, изразил своето несъгласие с кабинета, и ще отнесе въпроса до компетентните институции.

Близки и приятели от родното село на Керезиев вече се готвят да протестират пред СДВР в негова защита. Дадената отстрочка за явяването му в столицата изтича на 2 юни.

 

Иван Керезиев в офиса на ГЕРБ в Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

mariq19:02 - 30.05.2014
E zasramete seee kakvi raboti pishete choveka ne iska da pali i da chupi a obqsnqva che v Gyrciq è taķa i nqma vinovni a tuk samo zashtoto e bil prisystvasht bez da pr nishto shte go osadqt q chetete malko be samo komentari da se pishat i da napadat horata tyrpete si shtom traikate znachi ne vas vi e dobre ako vs bqha kato nego do sega da se beshe opravila taq Dyrjava ama nqma da e skoro
До МВРто22:34 - 28.05.2014
Оставете го човека да си троши и пали. Нека бъдем демократични. Те и Герб ги оставяха да се палят от мизерия понеже са демократи.
Иван19:15 - 28.05.2014
Ей, хора осъзнайте се!!!! Яли сме попарата на комунягите, когато след 44 г, са избили цвета и мисълта на българия!!! Сега от 25 г, ни тормозят и ни лишават от правдата, за която след промяната на площадите излезе българският народ!!! Какво чакаме, да ни мачкат, червени изроди и тъмносини помаци!!!! До кога бе народе?????? Най - демократичният начин да ги пратим в небитието е гласуването!!! Виждате ли сега как ни се подиграват от парламентарната трибуна, малко са гласувалите против тях, до кога ще спите, до кога ще им изграждаме образа на селски тарикати с андрешковска мисъл, ДО КОГА!!!!!!
3316:18 - 28.05.2014
Тъп мосомишки цървул

FACEBOOK

//