Д-р Величков: Делта вариантът ще стане доминиращ през следващите седмици

Снимка: Infomreja.bg

В Ковид - отделението е настанен един пациент с дихателна недостатъчност

В Кюстендил през средата на миналия месец имахме установен един случай на Делта вариант на COVID - 19. Този вирус ще стане доминиращ в следващите седмици и ще покрие всички болни. Това обяви пред журналисти директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил, д-р Александър Величков.

Той посочи, че през последните седмици в ковид – отделението не е имало болни, за разлика от сега, когато вече е настанен един пациент с дихателна недостатъчност.

„Процентът на заразените в национален мащаб непрекъснато се леко покачва. До няколко седмици или месец отново ще се озовем в трудна ситуация. Единствения шанс на всичките хора, да запазят здравето и живота си, както и на техните семейства, е максимално бързо да се ваксинират.

На този етап ваксини има достатъчно и нека да го направят хората. Това има значение не само в личен аспект за тях и семействата им, но и в групов аспект.

Големият брой ваксинирани ще окаже голямо влияние върху разпространението на вируса. Така, че този момент е изключително важен, всеки да го прецени внимателно и много бързо да вземе правилно решение“, призова още д-р Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK